h + k

>

 

   

dier

 

  home | dier | patiënt | kliniek & faciliteiten | wij | info

 
Beste diereneigenaar,

Per 3 juli 2004 geldt er een nieuwe EU-verordening over het reizen met honden, katten en fretten. Vanaf deze datum gelden binnen de EU de volgende algemene regels:

  • De dieren moeten in het bezit zijn van een paspoort volgens Europees model
  • De dieren moeten gevaccineerd zijn tegen Rabiës
  • De dieren moeten geïdentificeerd zijn

 

Het EU-paspoort

Het nieuwe paspoort dat u zojuist heeft meegekregen van uw dierenarts of nog aan moet laten maken, vervangt vanaf 3 juli 2004 alle in Nederland reeds bestaande reisdocumenten die gebruikt worden voor het vervoer van dieren naar het buitenland. Kortom, gaat u na 3 juli 2004 op vakantie of voor langere tijd naar het buitenland, dan moet u in bezit zijn van dit nieuwe Europese dierenpaspoort.

Het paspoort bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is het officiële en gestandaardiseerde reisgedeelte en het tweede gedeelte is voor het bijhouden van de gezondheidscontroles en de overige vaccinaties.
Als u een nieuw paspoort ontvangt van uw dierenarts. dan hoeft het oude paspoort niet ingeleverd te worden. De nog geldige vaccinaties en behandelingen kunnen schriftelijk door uw dierenarts worden overgezet in het nieuwe paspoort. Het is verstandig het oude vaccrnatieboekje te bewaren.

Rabies

Als u wilt reizen met uw hond, kat of fret dan moet uw dier gevaccineerd zijn tegen Rabiës.
Rabiës oftewel hondsdolheid is een virusziekte die levensgevaarlijk is voor alle warmbloedige dieren inclusief de mens.
De ziekte komt in het wild voor bij vossen en vleermuizen.
Als u hier vragen over heeft maak dan een afspraak met uw dierenarts.

Identificatie

Een identificatie van uw dier is verplicht als u gaat reizen. Dit kan door middel van een microchip of een tatoeage (dit is de komende acht jaar nog toegestaan). Het nummer van de microchip of de tatoeage zal uw dierenarts in het paspoort vastleggen.

Voor sommige landen, zoals Engeland, Zweden en Ierland gelden naast bovengenoemde zaken nog een aantal aanvullende eisen. Wanneer u op reis gaat naar een land buiten de EU moet u voor de reis een bloedtest laten doen. Uw dierenarts kan u hierover informeren

Goede reis met het nieuwe paspoort!

naar boven